w3c

60 Jaar Carrera

60 Jaar Carrera

In 2023 bestaat Carrera 60 jaar. Het begon allemaal in 1963 toen Hermann, de zoon van Josef Neuhierl, het eerste electrisch aangedreven Carrera circuit op een schaal van 1:32 presenteerde. Dit werd zeer goed ontvangen en in 1967 bracht Carrera de grotere schaal van 1:24 op de markt. In de jaren ’70 en ’80 werd het circuit Carrera verder ontwikkeld en werden er nieuwe automodellen aan toegevoegd. Het was een groot succes maar werd overschaduwd door de tragische dood van Hermann Neuhierl in 1985.

Eind jaren ’90 nam de Stadlbauer-groep, die toen al verantwoordelijk was voor de distributie van Carrera in Oostenrijk, de traditionele onderneming over. Carrera combineerde traditie met innovatieve producten en het gebruik van hightech, en begon met de triomfmars met toenemende verkoop in binnen- en buitenland. Stadlbauer investeerde in het Carrera 124 systeem met de premium product lijn Exclusiv. In 2001 werd voor de jongste generatie racers Carrera Go op de markt gebracht met een schaal van 1:43. Ook werd de Evolution serie met een schaal van 1:32 verder doorontwikkeld.

Inmiddels zijn de racebanen van Carrera niet meer weg te denken en hebben zij de verschillende Carrera circuits uitgebouwd voor zowel analoge als digitale technologie. Met introductie van Carrera First biedt Carrera ook voor de allerkleinste de mogelijkheid om spelenderwijs bekend te worden met wonderen van Carrera Racing. Vanaf 1 januari 2021 maakt Carrera Toys deel uit van de Carrera-Revell Groep en zijn ze eigendom van de Quantum Capital Partners die Stadlbauer in 2019 overnam.

De toekomst ziet er voor Carrera rooskleurig uit. Met de vele licenties weet Carrera steeds weer te vernieuwen en brengt Carrera ook ieder jaar weer nieuwe artikelen op de markt. Wij van Racebaan Expert verwachten nog vele mooie en speciale dingen dus bezoek onze site regelmatig voor het laatste nieuws over de wereld van Carrera.

Racebaan Expert, als trotse en officiële partner van Carrera, feliciteert Carrera dan ook met haar 60-jarig jubileum en kijkt uit naar de volgende 60 jaar!

Michel

op Apr 1, 2023